Aleksanterin mahtikirja.


Vaihtokokemuksia osa 1

Noniin, nyt on jokunen viikko vierähtänyt Venäjänmaalla.  Kyllä, täällä juodaan paljon vodkaa ja kyllä olen nähnyt Pietarin keskustassa elävän karhun juovan olutta. On aika päivitellä tänne muutamia kuvia. En ajatellut kirjoittaa pidempiä jaaritteluita venäläisistä stereotyypeistä. Niitä on netissä muutenkin tarpeeksi.

Majailen yliopiston asuntolassa, jossa on melko ahdasta. Nukumme huoneistoissa, jossa noin 15m2 huoneeseen on mahdutettu kolme vaihtaria. Kämppikseni harjoittelevat lausumaan kielikuvaa “sillit purkissa” (jota en muuten heille opettanut). Jaan huoneeni saksalaisen ja slovakin kanssa. Samassa huoneistossa, mutta viereisessä huoneessa majailee kolme tsekkiä. Aamuisin voi olla ruuhkaa vessaan. Sama ilmiö toistuu omassa kodissani kun tyttöystäväni on kylässä. Naiset elävät myöskin vain yhden vessan / kylppärin varassa kuudestaan, joten voin vain kuvitella kuinka aikaisin heidän pitää herätä. Asuntoja myrkytetään aina silloin tällöin torakoista ja tuhoelämistä muutaman minuutin varoitusajalla.

Torakoita myrkyttämässä

 

Vaihtareiden tervettuliaisbileissä tarjottiin mitäpä muuta kuin pantitonta Koffia:

2014-02-04 20.08.41

Erikoista huomata, kuinka paljon Venäjällä, tai tarkemmin Pietarissa on suomalaisia tuotteita hyllyillä. Etenkin maitotuotteet Valion nimen alla ovat kovassa suosiossa. Monista ei löydy kevytversiota, mutta ne korvaavat erityisesti venäjän markkinoille suunnatut erikoisrasvaiset tuotteet. Kuvan Oltermannissa on suurinpiirtein yhtä paljon rasvaa kuin normilevitteessä Suomessa:

Rasvainen Oltermanni

Venäläiset ovat hulluna Viola juustoon. Tässä esim Stockmannin oma Viola-hylly, jossa yhdestä juustobrändistä on enemmän variaatiota kuin suomalaisella läkikaupan hyllyllä:

2014-02-01 20.21.19

 

Muita Suomi-tuotteita:

 

2014-02-19 20.33.59 2014-02-19 13.45.05 2014-02-02 16.09.26

 

Paikallisella kuntosalilla on Strip Dance kursseja. Kursseista on kaiksi eri tasoa, joten edistyneimmille tanssoille voin suositella Strip Dance 2:sta maanantai-iltaisin.

2014-02-14 18.41.40

Koulun ikkunasta näkyy Tesla Coil:

2014-02-07 14.48.52