Aleksanterin mahtikirja.


Aalto-yliopiston verkkopalvelut kartalla

Aalto-yliopistossa on käytössä useita kymmeniä tietoverkkoja, jotka eivät ole keskenään juuri millään lailla yhteensopivia. Purkkateippiviritelmä voi vaikuttaa aluksi hieman sekavalta, mutta kun siihen tutustuu tarkemmin, se on entistäkin sekavampi.

Monet verkkosovellukset ovat vain toistensa klooneja muutamaa muuttujaa editoimalla. Hyvä esimerkki on Optiman ja Nopan keskenäinen ero: Optimaan oppilaat voivat palauttaa kurssiharjoitustöitään. Sekava UI sekä Nopan suosio kallistavat  monet luennoitsijat käyttämään molempia järjestelmiä. Optimaa siis käytetään lähinnä tiedostojen lähettämiseen oppilaan koneelta kurssihenkilökunnalle.

Piirsin kartan ja lyhyet selitykset nopeasti löydettävissä oleville Aalto-yliopiston IT-verkoille palveluille ja verkoille.

Aalto-yliopiston tietoverkot kartta

Klikkaa kartta isommaksi!

Tarkoituksena ei ole suinkaan moittia kaikkia verkkoja kelvottomiksi purkkaviritelmiksi vaan kyseenalaistaa niiden keskenäisen tarpeellisuuden etenkin tapauksissa jossa toiminnallsiuudet ovat hyvin samankaltaisia.

Onko kaikille varmasti tarvetta? Keskustelkaa kommenteissa!